Semester = träning

Det här med att semester betyder träning för mig har sitt ursprung i Sitges. En period brukade vi åka dit varje sommar, så att lägenhetshotellet där vi bodde till och med började skicka julkort.

Anledningen att vi åkte dit var egentligen en återkommande tangofestival, men att playan låg direkt i staden och att det fanns ett sjysst gym där man kunde lösa hyfsat prisvärda korttidskort gjorde att Sitges blev det perfekta semesterstället för oss.

Sitges domineras av gayliv och på gymmet var jag förutom två superpumor till Les Mills-instruktörer i princip undantagslöst enda tjej bland idel hunkar. Lätt den mest inspirerande miljö jag tränat i; inte för hunkarna i sig men för att det verkligen var business som gällde. Än idag kollar jag helst på gaysiter när jag ska resa och letar efter rekommendationer på gym.

Förutom att det var här jag troligtvis gjorde mina första knäböj med skivstång ever minns jag alldeles särskilt en motionscykel med TV-skärm, där man raceade i ett grovpixligt cykellopp mot ett gäng färgglada motståndare, påhejad av diverse spanska textrader. Hela grejen var så töntigt simpel att jag blev totalbiten av just den cykeln, och till och med superpumorna lade märke till min cykelfrenesi och sprang regelbundet förbi och gjorde tummen upp. Jag, den hypotyreosmulliga nästan-tanten på töntcykeln bland alla strandhunkar med sina marklyft och bänkpressar liksom. Jag älskade verkligen livet på GSS Fitness Club Sitges.

Semester för mig är att få träna. Hinna både springa och gymma. Att ha tid att laga sjysst mat, sova ordentligt, och inte dricka alkohol för att blir sådär alldeles galet superboostad. Julhelgen so far har bjudit på en omgång med kettlebells, ett skivstångspass, en vandring, snabba intervaller, och ett pass yoga. Jag måste in till jobbet en sväng i morgon för att ta emot lite journalister, men sedan fortsätter träningslägret. Det blir inte bättre än såhär just nu. Eller jo, jag har precis lyckats hitta ett begagnat Cardionics löpband till vårt personalgym också. Alltså ett sånt där riktigt proffsband som man i princip kan köra ultralångpass på, eller springa backar i 25 km/h om man nu är lagd åt det hållet. Så det finns ett träningsliv även efter semestern.

Gymmet i SitgesNostalgi – siten verkar ligga nere, men jag hittade en screenshot från då det begav sig

2 thoughts on “Semester = träning

  1. Känns lite så där att vara först att kommentera din nygamlanya blogg, som om jag skulle ha legat dräglande och väntat i startgroparna. Har jag inte. Men jag kom på att jag faktiskt också varit i Sitges, detta under en endagsutflykt från Barcelona 1968 under min enda resa (omskriven i inlägget ”Andorra”) söder om Europas berg ever. Ett vykort därifrån avslutas dock ”Jag finner staden synnerligen motbjudande”. Om gay- och tangolivet hade jag naturligtvis ingen aning, om det ens fanns då, men jag tyckte tydligen att Sitges var lite för mycket turistbadort för min smak, Och gymmet som jag kunde haft glädje av under min hunktid fanns nog inte heller…. (Ville bara säga det).

  2. Det är väl bara roligt att vara först 🙂

    Sitges är 100% turistbadort fortfarande, men istället för tingeltangelbutiker är det Gucci och Prada som gäller. Minns att jag förgäves letade efter en sån där snöfylld glaskula åt min dotter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s