Om mig

Jag började springa 2007 och blev snabbt biten av riktigt långa distanser. Min bästa säsong hade jag 2009, då jag kom topp 20 på Lidingö Ultra 50 km och vann damklassen på The gax 50 miles, ett i princip osupportat terränglopp på dryga åtta mil.

Mina största idrottsmeriter har annars varit som arrangör av lite mer udda löpevenemang. Jag har bland annat varit initiativtagare och arrangör till Hornstull-Järna, ett 55 kilometers långpass som sedan 2008 traditionsenligt går av stapeln första helgen i juli och brukar locka ett 70-tal löpare, Sport Support Centers höghöjdsläger i Davos med f.d. tränaren för skidlandslaget Christer Skog och fyrfemsexfaldige segraren av Swiss Alpine Marathon Jonas Buud, samt The Skånska Gästgifverigårdar Ultra Experience, där vi ägnar Valborgshelgen till att springa mellan fyra-och femrättersmiddagar och sköna sängar på Skånes underbara gästgiverigårdar. Mitt senaste brainchild är Österlen Maraton, ett nattmaraton genom suggestivt upplysta byar och vägar som går av stapeln samtidigt som det årliga ljusfesten Österlen lyser.

Löpning handlar för mig mindre om idrott och motion, än om äventyr och naturupplevelser. Jag har heller aldrig riktigt fattat det där med träningsglädje och endorfinkickar, istället tränar jag för att bli fri från begränsningar, fri att kunna ge mig ut på allt längre och häftigare äventyr. En stark och frisk kropp innebär att jag kan göra så mycket roligare saker, helt enkelt.

Förutom löpning och annan konditionsträning svär jag på funktionell styrketräning och fria vikter. Jag älskar kettlebells och får lyckorus av klassiska övningar som knäböj. Jag är hopplös på spänst och rörlighet, men drömmer i hemlighet om att återfödas som traceur (folk som sysslar med parkour).

Till vardags är jag VD på Simris Alg, ett prisbelönat innovationsföretag på Österlen. Att få tiden att gå ihop som företagsledare och ultradistanslöpare är en speciell utmaning, som jag börjar få kläm på efter ett par års bedrövlig träningssvacka. Jag funderar mycket kring det här med krävande yrken och träningsprestationer, det skrivs alldeles för mycket om sub3-VD:ar och alldeles för lite om hur de faktiskt bär sig åt.

Välkommen till min vilda sida!

Fredrika

2 thoughts on “Om mig

  1. Pingback: Hur man gör | Into the wild

  2. Pingback: Hur kan vi påverka miljön genom vårt sätt att leva? | andebark.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s